Miljøministeren og de tre største byer går sammen

DOKUMENTATION: Miljøministeriet og landets tre største kommuner tager initiativ til at etablere partnerskab om grønne offentlige indkøb. De opfordrer andre kommuner til at følge efter. Initiativet får ros af WWF Danmark.

Aftalen med de tre store kommuner er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Men succesen står og falder med, om miljøministeren får flere kommuner, regioner og statsinstitutioner med.

Jacob Andersen
WWF Danmark
Fakta
Flere kan komme med:

Partnerskabet er åbent for alle kommuner, der ønsker at styrke de grønne indkøb, og de tre borgmestre opfordrer sammen med ministeren flere til at deltage.

Deltagerne i partnerskabet mødes igen om et år for at gøre status for indsatsen og fastsætte nye mål.

Miljøministeriet har desuden nedsat et Panel for professionelle miljøbevidste indkøb. Find vejledning og gode råd på: www.gronindkobsportal.dk


Kilde: Altinget
Miljøminister Connie Hedegaard og borgmestrene Ritt Bjerregaard, Nicolai Wammen og Jan Boye har indledt et samarbejde, der skal lede frem til en aftale om "Offentligt Partnerskab for Grønne Indkøb" i København, Århus og Odense.

De tre kommuner vil sammen med Miljøministeriet gå foran ved at sætte konkrete mål for indkøb af miljøvenlige varer og serviceydelser.

Håber flere kommuner vil følge
"Jeg er særdeles glad for, at landets tre største kommuner nu vil gå foran og være med på et fælles og konkret initiativ om grønne indkøb. Jeg vil opfordre andre kommuner til at tilslutte sig partnerskabet", siger miljøminister Connie Hedegaard, der tilføjer, at kommunalreformen er en oplagt anledning for de kommuner, der ikke allerede har en grøn indkøbspolitik til at få en i forbindelse med, at de reviderer deres indkøbsaftaler.

"Aftalen med de tre store kommuner er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Men succesen står og falder med, om miljøministeren får flere kommuner, regioner og statsinstitutioner med. Det offentliges forbrug er enormt, og derfor er det afgørende, at flere melder sig på banen og opstiller konkrete mål. Og her er det ikke nok, at vi bare får flere indkøbspolitikker, for vi ved af erfaring, at alt for mange af dem står og samler støv," siger Jacob Andersen fra WWF Danmark.

0:000:00