Minister vil se på afgiften på farligt affald

AFFALD: Skatteministeren lover at se nærmere på afgiften på farligt affald, som Kommunekemi og en række virksomheder i genvindingsindustrien har protesteret højlydt over.
Anders Jerking
Skatteministeriets forslag om afgifter på farligt affald var baseret på forkerte tal, og derfor er skatteminister Kristian Jensen (V) nu åben for at se på afgiftens størrelse. Det sagde han, da forslaget blev førstebehandlet i Folketinget.

"Jeg kan ærgre mig over, at vi ikke har fået de rigtige tal ind tidligere, sådan at vi havde den rigtige statistik at gå ud fra. Det ville naturligvis have lettet arbejdet, hvis de statistikker, vi arbejder med, og de indberetninger, vi får, havde været tilfredsstillende i kvalitet," sagde Kristian Jensen, der lovede at gå i dialog med de berørte virksomheder for at høre, hvordan de bliver belastet af den nye afgift.

Spekulation i affald 
Afgiften blev en del af Forårspakken, da der i sidste øjeblik skulle findes penge til at sænke multimedieskatten. Hidtil har der ikke været afgift på farligt affald og den nye afgift vil, som Altinget tidligere har beskrevet, sende store million-regninger til en lille håndfuld virksomheder, blandt andre Kommunekemi.

Ministeren forklarede, at formålet med afgiften er at forhindre afgiftsspekulation, hvor almindeligt afgiftsbelagt affald bliver forurenet til at være farligt affald, der ikke skal betales afgift af.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00