Ministre i samråd om Rio-konferencen

SAMRÅD: Tre ministre skal torsdag redegøre for regeringens planer for næste års miljøkonference Rio +20. SF vil have Danmark til at arbejde for adgang til elektricitet for alle.
Anders Jerking
Hele tre ministre er torsdag kaldt i samråd i Folketingets Miljøudvalg for at redegøre for regeringens planer for næste års internationale miljøtopmøde Rio +20. Det drejer sig om miljøminister Karen Ellemann (V), klima- og energiminister Lykke Friis (V) og udviklingsminister Søren Pind (V).

Ministrene er blevet bedt om at redegøre for, hvilke målsætninger den danske regering har for konferencen, der skal følge op på Rio-konferencen fra 1992, som for alvor satte bæredygtig udvikling på den internationale dagsorden.

Adgang til elektricitet
Det er SF's Steen Gade, som har indkaldt til samrådet. Han er bekymret for, at der ikke er fokus på opgaven i ministerierne.

"Konferencen er en af de vigtige opgaver under det danske EU-formandsskab næste år, så det er vigtigt, at det bliver opprioriteret. Jeg håber, at Danmark vil påtage sig en aktiv rolle og allerede i efteråret begynde at skabe alliancer, så Rio-topmødet ikke bliver endnu et flop," siger han og fortsætter:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00