Naturmødet er aflyst

CORONA: Naturmødet meddeler nu, at man er nødt til at aflyse arrangementet, der er planlagt til maj. Det giver ikke længere mening at samle 30.000 mennesker i Hirtshals, lyder det fra formand og Hjørring-borgmester Arne Boelt (S).

Egentlig var planen at se tiden an og strække en endelig beslutning helt frem til påske

Men fredag besluttede ledelsen af det årlige Naturmøde i Hirtshals, at coronakrisen er så slem, at arrangementet må droppes.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Det er med dyb beklagelse, at vi må aflyse Naturmødet 2020. Det er vigtigere end nogensinde, at vi forholder os til krisen i vores natur og biodiversitet, så derfor har vi håbet til det sidste. Men med en coronakrise, som forværres dag for dag, giver det ikke længere mening at prøve at samle op mod 30.000 mennesker i Hirtshals," udtaler Naturmødets formand, Arne Boelt, der også er borgmester i Hjørring Kommune.

Naturmødet opstod i 2016 som en naturpendant til Folkemødet på Bornholm. Og indtil videre har det været en succes med stigende antal deltagere og med flere og flere prominente navne på plakaten.

Sidste år havde arrangementet, der løber over tre dage, 30.000 deltagere – herunder både førende eksperter, de største ngo’er, en række ildsjæle og landets grønne politikere. I 2019 deltog både daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og nuværende statsminister Mette Frederiksen (S).

Natumødechef Jesper Lauritsen sagde i starten af denne uge til Altinget, at han fortsat håbede på at kunne afvikle Naturmødet, og at man i udgangspunktet ville afvente situationen frem til påske. Han er da også drønærgerlig over, at det ikke lykkes.

”Det gør ondt helt ind i hjertet at skulle aflyse Naturmødet 2020, for vi ved, at mange allerede har lagt meget arbejde og engagement i planlægningen af årets debatter og aktiviteter. Jeg håber, vi kan tage tråden op og fortsætte dialogen om natur og biodiversitet, når vi engang er på den anden side af coronaudbruddet,” siger Jesper Lauritsen pressemeddelelsen.

Han har til Altinget fortalt om de konsekvenser, der vil være en aflysning af Naturmødet, og det kan du læse om her

Forrige artikel Trods corona: Naturens folkemøde lever stadig Trods corona: Naturens folkemøde lever stadig Næste artikel Fem miljøchefer gør status: Sådan påvirker coronakrisen miljøforvaltningen Fem miljøchefer gør status: Sådan påvirker coronakrisen miljøforvaltningen