Nyt kort over Københavns mest forurenede gader vækker bekymring: ”Vi er nødt til at handle”

LUFTFORURENING: Et nyt overblik over luftkvaliteten i Københavns Kommune viser en stor mængde af sundhedsskadelige partikler på enkelte veje og i Indre By. EL-borgmester vil have bilfri bydele.

Den såkaldte Google Street View-bil fik i november 2018 monteret avanceret luftmålingsudstyr og har siden gennemkørt alle Københavns vejstrækninger mindst tre gange. 
Den såkaldte Google Street View-bil fik i november 2018 monteret avanceret luftmålingsudstyr og har siden gennemkørt alle Københavns vejstrækninger mindst tre gange.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Luftforurening er et problem i København, og det gør sig særligt gældende på indfaldsvejene og i hovedstadens indre bydel.

Det viser resultaterne af et nyt samarbejde mellem Google og Københavns Kommune, der har haft en bil kørende rundt i Københavns gader for at måle og kortlægge luftforureningen.

"Resultaterne viser allerede et mønster i København. De viser, at der er et markant højere niveau af ultrafine partikler på de mest trafikerede veje og i den indre bydel,” siger projektleder Rasmus Reeh fra Copenhagen Solutions Lab til Altinget.