Nyt Miljø- og Fødevareklagenævn stemt igennem

VEDTAGET: Regeringens nye klagenævn blev mandag stemt endeligt igennem i Folketinget. Landbruget håber på kortere sagsbehandlingstider.

Foto: Michael Bothager/Scanpix
Lasse Lange
Fakta

Mandag vedtog Folketinget som ventet lovgrundlaget for det nye Miljø- og Fødevareklagenævn.

For stemte regeringspartierne, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der står bag aftalerne om klagenævnet, mens Enhedslisten, Alternativet, Radikale og SF stemte imod.

I erhvervet er der tilfredshed med, at den nye konstruktion nu er endeligt vedtaget.

Dokumentation

Nye klagenævn
Folketinget har netop vedtaget to love om to nye klagenævn: Et nyt Miljø- og Fødevareklagenævn. Det skal fungere som en sammenlægning af Natur- og Miljøklagenævnet og Klagenævnet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri, der bliver nedlagt i samme ombæring. Nævnet skal tage sig af sager, der relaterer sig til Miljø- og Fødevareministeriets ressortområde.

Derudover opretter man et nyt Planklagenævn til sager, der relaterer sig til Planloven. Formålet er ifølge Erhvervs- og vækstministeriet at sikre balance mellem hensynet til vækst og udvikling over for hensynet til natur og miljø.

Klagenævnene kommer til at høre under Erhvervs- og Vækstministeriet og placeres i Nævnenes Hus i Viborg.

De store linjer blev forhandlet på plads i forbindelse med den politiske aftale om en ny Planlov fra juni 2016. Aftalen er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative.


0:000:00