Om nedbrænding af en ejendom

10/7-06: Vil ministeren kommentere sagen fra Østbirk ved Horsens, hvor en lokal entreprenør valgte at sætte ild til en gårdruin frem for, som loven foreskriver, at nedrive ejendommen?
Dokumentation
Spørger: Hans Kristian Skibby (DF)

Spørgsmål S 6035: Vil ministeren kommentere sagen fra Østbirk ved Horsens, hvor en lokal entreprenør valgte at sætte ild til en gårdruin frem for, som loven foreskriver, at nedrive ejendommen og deponere andelen af miljøaffald, samt orientere, om ministeriet har kendskab til lignende tilfælde fra andre egne af Danmark og vil ministeren beskrive, hvilke sanktioner man i et sådan tilfælde, som beskrevet i Østbirk, vil benytte sig af, og om hvorvidt det samlede bødeforlæg for beredskabsindsats og afbrænding af miljøaffald vil overstige den besparelse, som skadeforvolder har sikret ved at spare udgifter til nedbrydning af gården?

Begrundelse: Der henvises til artikel i Horsens Folkeblad, lørdag den 8. juli 2006. Spørgeren blev rystet over at læse sin avis, hvor sagen fra Østbirk blev beskrevet. Det er ufatteligt, at en virksomhedsejer kan finde på en så kreativ handling med henblik på at spare udgifter på nedrivning og deponeringsudgifter. Det er vigtigt, at miljølovgivningen i en sag som denne lever op til sit yderste ved bl.a. at sikre, at den pågældende entreprenør ikke oplever en positiv økonomisk gevinst ved culpøst at brænde bygninger og giftige deponeringsmaterialer af. Det er ikke bare skadeligt for miljøet, men netop i denne sag har vi jo også kunnet konstatere, at der var fare for naboejendomme og risiko for markbrande rundt om ejendommen. Spørgeren finder det væsentligt, at ministeriet bliver gjort opmærksom på sagen, og at den pågældende lovovertrædelse følges op med en regning for beredskabsindsatsen, samt at der udskrives en klækkelig bøde for afbrænding af miljøaffald.


0:000:00