Pind: Lokale skal sikres indflydelse på skovaftaler

SAMRÅD: Regeringen vil arbejde for at sikre oprindelige folks rettigheder i arbejdet for at bremse den hastige fældning af tropiske regnskove i udviklingslandene.
For at bevare de tropiske regnskove i udviklingslandene skal de oprindelige folk inddrages og sikes medinflydelse på processen, mener udviklingsminister Søren Pind (V).
For at bevare de tropiske regnskove i udviklingslandene skal de oprindelige folk inddrages og sikes medinflydelse på processen, mener udviklingsminister Søren Pind (V).
Anne Burlund

Vi er blandt de lande, der er allerfremmest i arbejdet for sikring af rettigheder. Vi presser på i internationale fora, for at dette bliver sikret, og at det bliver så progressivt som overhovedet muligt.

Søren Pind (V)
Udviklingsminister

Oprindelige folk i udviklingslandene skal høres og sikres medbestemmelse i spørgsmål om skovbevaring. Regeringen vil derfor støtte den danskbaserede organisation for oprindelige folk IWGIA med seks millioner kroner. Indsatsen skal fremme oprindelige folks rettigheder og behov i forbindelse med tilrettelæggelse af skovbevarende aktiviteter. Det slog udviklingsminister Søren Pind (V) fast på et samråd i Folketingets Miljøudvalg, torsdag formiddag.

Samrådet var indkaldt af Anne Grete Holmsgaard (SF), der ville have ministeren til at redegøre for Danmarks indsats for at sikre oprindelige folks rettigheder og lokal medbestemmelse i de REDD-programmer, som Danmark støtter bilateralt og multilateralt.

Søren Pind forsikrede udvalget om, at det er et emne, der har høj prioritet for regeringen:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00