Om  
Henrik Lund
Malte Clausen

Plantebranchen vælger ny formand fra branchegigant

Direktør i Naturli’ Foods Henrik Lund bliver ny formand i Plantebranchen. Han får følgeskab af Malte Clausen, direktør i Clausen Advice, som ny næstformand.

Direktør i Naturli' Foods, Henrik Lund, bliver ny formand for Plantebranchen. Han afløser den tidligere formand, Christian Munk, administrerende direktør i Dragsbæk A/S, 
Direktør i Naturli' Foods, Henrik Lund, bliver ny formand for Plantebranchen. Han afløser den tidligere formand, Christian Munk, administrerende direktør i Dragsbæk A/S, Foto: Naturli' Foods
Ghita Nidam Møller

Quinoabøffer og havrecappucioner dukker op flere og flere steder i køkkener, cafeer og kølediske i supermarkedet. Den stigende klimabevidsthed eller nysgerrighed på kødalternativer sætter krav til markedet og lovgivningen.

Det skal den danske brancheforening for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, være med til at sikre med en ny formand i front i form af Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods. Det skriver Plantebranchen.

Han får følgeskab af Malte Clausen, direktør i Clausen Advice, som bliver ny næstformand. 

De bliver dermed de bærende kræfter for brancheforeningens 47 medlemmer og skal sætte tonen på det europæiske marked. Som Europas største brancheforening for plantebaserede fødevarer får det nye formandsskab nemlig til opgave for at fremme markedet for plantebaserede fødevarer med fair vilkår både lovgivningsmæssigt og økonomisk.

Henrik Lund kan trække på sine erfaringer fra fødevarebrancen som direktør i Naturli' Foods samt fra sin fortid i Dragsbæk, Royal Greenland, Danæg og Beauvais.

Som ny formand vil han blandt andet sætte fokus på afgifter og klimamærkning af fødevarer.

"Derudover vil vi i brancheforeningen arbejde for en CO2-afgift på fødevarer, at fødevarelovgivningens vildledningsforbud skærpes, samt at der bør indføres et forbud mod markedsføring af klimakreditter,” udtaler Henrik Lund.

Han afløser den tidligere formand, Christian Munk, administrerende direktør i Dragsbæk A/S, der ønskede at træde tilbage som formand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Lund

Direktør, Naturli' Foods, formand, Plantebranchen
Højere Handelseksamen

Malte Clausen

Partner, Boston Consulting Group (BCG)
MBA Harvard Business School, MSc London School of Economics, BA Statskundskab Københavns Universitet

0:000:00