Præsidiet uenigt om kommission til ny grundlov

Folketingets Præsidium er uenigt om, hvorvidt der skal nedsættes en Forfatningskommission, så Grundloven kan ændres. Tilhængere kalder den forældet og ude af trit med virkeligheden, modstandere siger, at befolkningens mulighed for at blive hørt vil blive fjernet ad bagvejen.
Lars Igum RasmussenMikael Børsting

Den nuværende Grundlov beskriver et folkestyre i forklædning. Der står ikke noget om, at vi har folkestyre og demokrati. Men derimod noget om, at kongen bestemmer alting, men det gør kongen eller dronningen altså ikke. Den nuværende grundlov er en omskrivning af virkeligheden.

Niels Helveg Petersen
Præsidiemedlem, tidl. radikal udenrigsminister
Folketingets ledelse, Præsidiet, kan ikke blive enigt om, hvorvidt der skal nedsættes en forfatningskommission, der skal arbejde på en grundlovsændring, viser Altingets rundspørge.

Svend Auken (S) og Niels Helveg Petersen (R) er klare tilhængere, mens Poul Nødgaard (DF) er kritisk. Christian Mejdahl (V) vælger ikke side, men siger, at det først bliver ude i fremtiden.

Grundloven - bør der efter din mening nedsættes en egentlig forfatningskommission i denne valgpreiode, der kan forberede en revision af grundloven?

Christian Mejdahl (V), Folketingets formand:

0:000:00