Prutskatten bliver fredet

SKAT: Regeringen freder landbruget i sagen om dyrenes metangas-udslip. Landbruget slipper dermed for at betale 440 mio. kr. ekstra hvert år.
Regeringen freder nu den omdiskuterede prutskat og skåner dermed landbruget for en udgift på 440 millioner kroner årligt.
Regeringen freder nu den omdiskuterede prutskat og skåner dermed landbruget for en udgift på 440 millioner kroner årligt.
Anne Bjerregaard
Skattekommissionens forslag om at indføre en skat på køer og grises prutter bliver ikke til mere end et forslag. Ifølge Ekstra Bladet mandag freder Venstre og De Konservative landbruget.

Forslaget om en prutskat på 600 kr. årligt pr. ko og seks kr. pr. slagtesvin er nu helt ude af de forslag til en skattereform, som regeringen spiller ud med.

Regeringen har hele weekenden forhandlet skattereform på Marienborg, og søndag sidst på eftermiddagen afstemte finansminister Lars Løkke Rasmussen regeringsudspillet med DF's finansordfører og chefforhandler Kristian Thulesen Dahl.

Udbredt diskussion om prutskat
Skattekommissionens forslag om at beskatte landbrugets metangas-udslip har fra starten af februar været til diskussion. Mens partiernes skatteordførere ikke ønskede at kommentere udspillet, så var Dansk Folkeparti hurtigt ude og tale forslaget om prutskat ned.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00