Regeringen hemmeligholder navne på centrale kvælstofeksperter

Finansministeriet har sat udenlandske eksperter til at gennemgå den danske kvælstofindsats. Men navnene holdes foreløbig hemmelige - selv for følgegruppen af grønne organisationer og landbruget. “Hemmelighedskræmmeri,” lyder kritikken.

Landbrugets udledning af kvælstof er central årsag til iltsvind i danske farvande. Internationale forskere er i den forbindelse ved at undersøge grundlaget for den danske indsats mod at nedbringe udledningen. 
Landbrugets udledning af kvælstof er central årsag til iltsvind i danske farvande. Internationale forskere er i den forbindelse ved at undersøge grundlaget for den danske indsats mod at nedbringe udledningen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Selvom et internationalt panel af eksperter i ugevis har været i gang med at undersøge den danske kvælstofindsats, så vil regeringen ikke ud med navnene på nuværende tidspunkt.

”Der arbejdes på at kunne offentliggøre navnene på de internationale eksperter snarest muligt, herunder til følgegruppen af interessenter,” lyder det i et skriftligt svar fra Finansministeriet.

Altinget har både spurgt om, hvornår man agter at offentliggøre navnene, og hvorfor de holdes hemmelige. Men det har Finansministeriet ikke ønsket at svare på.

0:000:00