Regeringen vil effektivisere klageprocessen omkring solcelle- og vindmølleprojekter

I et nyt lovforslag vil regeringen ændre fristerne i en række klagenævn, så solcelle- og vindmølleprojekter ikke bliver trukket i langdrag af klager. Både Green Power Denmark og Dansk Erhverv ser positivt på forslaget. 

Det nye lovforslag vil blandt andet forsøge at forhindre, at en tilladelse til et projekt bliver erklæret ugyldig på baggrund af noget, der ikke er blevet klaget over.
Det nye lovforslag vil blandt andet forsøge at forhindre, at en tilladelse til et projekt bliver erklæret ugyldig på baggrund af noget, der ikke er blevet klaget over.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rasmus Bloch Hansen

Lige inden årsskiftet sendte den nationale energikrisestab (NEKST) regeringen en række anbefalinger til, hvordan sagsbehandlingen af klager over solcelle- og vindmølleprojekter kan effektiviseres.

Det har regeringen nu handlet på, og mandag præsenterede man et nyt lovforslag.

Lovforslaget vil betyde lovændringer for Miljø- og Fødevareklagenævnet, Planklagenævnet og Energiklagenævnet, der sekretariatsbetjenes af Nævnenes Hus. Klagenævnene får med lovforslaget mulighed for at fastsætte en rimelig frist for, hvornår en klage og relevante oplysninger skal være modtaget, så manglende samarbejde fra klagerens side – bevidst eller ubevidst – ikke trækker klageprocessen i langdrag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00