Regeringens vision for hovedstaden får kritisk modtagelse

UDSPIL: Regeringen lancerede torsdag sit længe ventede hovedstadsudspil, der blandt andet tackler klimasikring, nye grønne områder og modernisering af fingerplanen. Det gav både ris og ros fra aktørerne på det grønne område.

Regeringen lancerer i disse dage udspil på samlebånd, og torsdag var turen så kommet til det længe ventede hovedstadsudspil. 

41 sider, der beskriver regeringens vision for hovedstaden frem mod 2030 inden for infrastruktur, transport, boliger og grønne områder. Flankeret af ministerkollegaerne Ole Birk Olsen (LA) og Rasmus Jarlov (K) lagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vægt på den nødvendige klimasikring af fremtidens hovedstad. 

"Vi har en af verdens dejligste hovedstæder fyldt med grønne åndehuller. Bare spørg Lonely Planet. Vi kan udnytte de grønne områder til at opsamle de voksende vandmængder, der desværre vælter ud af skyerne stadig oftere. Klimasikring med for eksempel en sø, et vådområde eller en skaterbane, der opsamler regnvand, kan gå hånd i hånd med vores friluftsliv," sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Login