Regeringens vision for hovedstaden får kritisk modtagelse

UDSPIL: Regeringen lancerede torsdag sit længe ventede hovedstadsudspil, der blandt andet tackler klimasikring, nye grønne områder og modernisering af fingerplanen. Det gav både ris og ros fra aktørerne på det grønne område.

Dagens udspil blev præsenteret ved industrivirksomheden Disa A/S i Taastrup. Regeringen vil blandt andet ændre fingerplanen, men sikre den totale mængde grønne områder i hovedstaden.
Dagens udspil blev præsenteret ved industrivirksomheden Disa A/S i Taastrup. Regeringen vil blandt andet ændre fingerplanen, men sikre den totale mængde grønne områder i hovedstaden.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Anders Brønd Christensen

Udspillet vil øge privatbilismen og flytrafikken og dermed CO2-udledning og luftforurening, så det er ikke et grønt udspil.

Claus Ekman
Direktør, Det Økologiske Råd
Fakta
Fakta: Tiltag på det grønne område
- Mindre luftforurening, drivhusgasudledning og trafikstøj
- Muliggørelse af etablering af støjvolde i grønne kiler langs motorvejene
- Stormflodssikring af København mod nord via etablering af Lynetteholmen
- Etablering af dialogforum for stormflodssikring
- Arbejdsgruppe om øget brug af grønne kiler ifm. klimasikring
- Øget rekreativ værdi i grønne kiler
- Udvikling af Køge Bugt Strandpark
- Mere end 400 hektar nye grønne kiler


Kilde: Regerings hovedstadsudspil

Regeringen lancerer i disse dage udspil på samlebånd, og torsdag var turen så kommet til det længe ventede hovedstadsudspil. 

41 sider, der beskriver regeringens vision for hovedstaden frem mod 2030 inden for infrastruktur, transport, boliger og grønne områder. Flankeret af ministerkollegaerne Ole Birk Olsen (LA) og Rasmus Jarlov (K) lagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vægt på den nødvendige klimasikring af fremtidens hovedstad. 

"Vi har en af verdens dejligste hovedstæder fyldt med grønne åndehuller. Bare spørg Lonely Planet. Vi kan udnytte de grønne områder til at opsamle de voksende vandmængder, der desværre vælter ud af skyerne stadig oftere. Klimasikring med for eksempel en sø, et vådområde eller en skaterbane, der opsamler regnvand, kan gå hånd i hånd med vores friluftsliv," sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00