Regioner advarer mod at sløjfe strategier for bæredygtig udvikling

REGIONER: Står det til regeringen, skal de regionale udviklingsstrategier for fremtiden spares væk, så der bliver flere penge til sundhed. Det risikerer at efterlade et tomrum på miljøområdet, siger regioner, der advarer om et videnstab.

Staten vil overtage regionernes miljøopgaver og sløjfer i den forbindelse de regionale udviklingsstrategier. Det risikerer at skabe et videnshul, advarer regioner. 
Staten vil overtage regionernes miljøopgaver og sløjfer i den forbindelse de regionale udviklingsstrategier. Det risikerer at skabe et videnshul, advarer regioner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Anders Brønd Christensen

Vi arbejder meget med genanvendelse af råstoffer og FN's verdensmål, og den viden og det arbejde risikerer at gå tabt

Jørn Lehmann Petersen (S)
Formand for miljøudvalget, Region Syddanmark

Har man først sagt A, så må man også sige B, som det gamle mundheld lyder. 

Så når regeringen først har besluttet at nedlægge regionerne, så giver det ikke megen mening fortsat at producere regionale udviklingsstrategier. Så langt så godt. Eller hvad? 

I Region Midtjylland er man først og fremmest skuffet over, at regeringen vil nedlægge regionerne. Det siger Susanne Buch (SF), der er formand for bæredygtig vækst i regionen. Men derudover advarer hun mod at tro, at regionernes strategiarbejde kan sløjfes uden omkostninger. 

0:000:00