Røde partier: Kommunerne skal spille større rolle på naturområdet

NATUR: Store dele af rød blok vil give kommunerne magt til at udpege Natura 2000-områder. Socialdemokratiet er ikke afvisende, men vil kende konsekvenserne. Forslaget giver ikke mening, mener landbruget.

Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen
Fakta
Natura 2000-områderne

I Danmark er der udpeget 252 Natura 2000-områder. De udgør tilsammen 8 procent af landarealet – som Fyn med omliggende øer – og 18 procent af havarealet.

Inden for de udpegede områder, Natura 2000-områderne, gælder særlige retningslinjer for at behandle planer og projekter, herunder ansøgninger om tilladelse mv., der kan påvirke Natura 2000-områder, for derigennem at beskytte arter og naturtyper. Desuden er der krav om overvågning af og rapportering om naturens tilstand.

Kilde: Miljøstyrelsen

Kommunerne skal have mulighed til at udpege Natura 2000-områder.

Det er Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet enige om. Partierne har fremsat idéen som et beslutningsforslag i Folketinget.

”Der er behov for at få skabt mere natur og mere sammenhængende natur. Og for os giver det ikke mening, at udpegningen af Natura 2000-områder kun kan ske fra centralt hold. Med det her forslag vil vi styrke det lokale engagement,” siger SF’s miljøordfører, Trine Torp.

0:000:00