S kræver Ellemann i samråd efter nye forureningstal

VANDMILJØ: Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) bliver indkaldt til sit andet samråd om vandmiljø på syv dage. Simon Kollerup (S) kalder nye forureningstal "alarmerende", og siger, at landbrugspakkens fundament smuldrer i mødet med virkeligheden. 

Vandmiljøet betaler prisen for regeringens landbrugspakke, siger Simon Kollerup (S) og kalder på ny Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd. 
Vandmiljøet betaler prisen for regeringens landbrugspakke, siger Simon Kollerup (S) og kalder på ny Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Anders Brønd Christensen

De her tal understreger én gang for alle, at regeringen med landbrugspakken solgte skindet, før bjørnen var skudt.

Simon Kollerup
Landbrugsordfører

Det står så skidt til med det danske vandmiljø, at Socialdemokratiet nu vil hive miljø- og fødevareministeren i et samråd. 

Det siger landbrugsordfører Simon Kollerup (S) til Altinget, på baggrund af nye tal fra Ministeriet, der viser, at der er sket et fald i udledningen af kvælstof fra landbruget fra 2016 til 2017. 

"Det danske vandmiljø er i en ekstremt sårbar situation, og med disse nye tal, så understreger det behovet for, at oppositionen med Socialdemokratiet i spidsen tvinger regeringen til at forholde sig til problemerne," siger han.

0:000:00