S står til at vinde tre regioner

NYHED: Socialdemokraterne ser ud til at vinde formandsposten i Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Nordjylland, hvis partiet får støtte fra R, viser prognose fra professor Søren Risbjerg Thomsen. VKO får formandsposten i Region Syddanmark og Region Sjælland.
Mikael Børsting

Det ser jo ud til, at Socialdemokratiet er i fremgang, og det ser jeg som et tegn på, at S er garant for et offentligt sygehusvæsen uden forskelsbehandling. Jeg tror, at det betyder meget her, fordi det i meget høj grad bliver et sygehusvalg.

Vibeke Storm Rasmussen
Spidskandidat for Socialdemokraterne i Region Hovedstaden
Socialdemokraterne står til at få formandsposten (borgmesterposten) i tre ud af fem regioner ved det kommende regionsråds- og kommunalvalg den 15. november i år. Det viser en prognose lavet til Altinget.

Søren Risbjerg Thomsen, professor ved Aarhus Universitet, tager i sine tal udgangspunkt i, at S indgår valgforbund med SF og Enhedslisten, mens regeringspartierne indgår valgforbund med Dansk Folkeparti. Dog med den væsentlige pointe, at de Radikale bakker op om Socialdemokraternes valgforbund, når der skal findes en regionsformand.

Folkerige S-regioner
Gør de Radikale det, kommer S til at sidde i formandsstolen for de folkerigeste regioner.

Der bor samlet 3,4 millioner i de tre regioner med hovedstaden som den klart største med 1,6 millioner indbyggere. I VKOs to regioner bor der samlet to millioner.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00