S vil genoplive politiske drøftelser om målrettet regulering

LANDBRUG: Socialdemokratiet vil have fornyet dialog med regeringen om målrettet miljøregulering af landbruget og håber på et møde med statsministeren. DF har ikke noget imod det og ærgrer sig over, at det i januar endte med et smalt forlig.

Simon Kollerup (tv.) vil til kaffe med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Til Folketingets åbning i 2016 ses han i selskab med Mogens Lykketoft (S).
Simon Kollerup (tv.) vil til kaffe med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Til Folketingets åbning i 2016 ses han i selskab med Mogens Lykketoft (S). Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Der var tale om en noget særpræget debat, da Folketingets partier for nylig behandlede et lovforslag, der skal indføre et paradigmeskift for miljøreguleringen af dansk landbrug.

De langstrakte forhandlinger om en stor ændring af miljøreguleringen af landbruget, der i januar overraskende endte med et smalt forlig, kastede fredag lange skygger over lovbehandlingen i Folketinget. Trods stor enighed i indholdet, nægtede Socialdemokratiet at tage stilling til, om de vil stemme for lovforslaget.