Om  
Peter Clemens Kjærgaard

Statens Naturhistoriske Museum får ny direktør

AU-professor Peter C. Kjærgaard bliver ny direktør for Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet.

Christian Juhl Mølgaard

Ny direktør ved Statens Naturhistoriske Museum bliver Peter C. Kjærgaard.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Peter C. Kjærgaard kommer fra en stilling som professor i evolutionsstudier og leder af Center for Biokulturel Historie ved Aarhus Universitet. Tidligere har han arbejdet ved blandt andet University of Cambridge og Harvard University.

Ved Zoologisk Museum, der er en del af Statens Naturhistoriske Museum, har han medvirket til den permanente evolutionsudstilling, og ved det nye Moesgaard Museum har han været med til at lave den centrale udstilling ”Mød familien” om menneskets udvikling. Han er en international anerkendt ekspert i evolutionshistorie og menneskets udvikling og er kendt i offentligheden som en levende og aktiv formidler.

Statens Naturhistoriske Museum er centrum for international naturhistorisk forskning med flere grundforskningscentre og en række forskningsaktiviteter knyttet til de naturhistoriske samlinger med mere end 14 millioner genstande. Det er også en aktiv formidlings- og undervisningsinstitution, der bringer viden om naturen til den danske offentlighed gennem blandt andet Botanisk Have og udstillinger på Zoologisk Museum og Geologisk Museum.

Peter C. Kjærgaard tiltræder officielt 1. juni 2015.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Clemens Kjærgaard

Professor ved Københavns Universitet, afgående direktør for Statens Naturhistoriske Museum (-30/6 2024)
cand.mag. (Aarhus Uni. 1995), ph.d. (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00