Støttepartier raser over droppet landbrugsudspil: "En tynd kop dialogkaffe" og "utroligt sølle"

REAKTIONER: Forhandlingerne om et grønnere landbrug kan ikke vente, mener støttepartierne, efter at fødevareminister Rasmus Prehn har droppet regeringens længe ventede udspil. DF håber, at aflysningen vil mindske venstrefløjens indflydelse.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) frygter, at debatten om landbruget ender med "traktordemonstrationer på den ene side og unge klimaaktivister på den anden," udtaler han til Avisen Danmark.
Fødevareminister Rasmus Prehn (S) frygter, at debatten om landbruget ender med "traktordemonstrationer på den ene side og unge klimaaktivister på den anden," udtaler han til Avisen Danmark.Foto: René Schütze/Fotograf René Schütze/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Jeg oplever, at ministeren prøver at holde os andre lidt for nar.

Signe Munk (SF)
Klimaordfører

Støttepartierne er uforstående over regeringens beslutning om at droppe sit længe ventede klimaudspil for landbruget, som ellers har ligget klart siden november.

De bliver vel på et tidspunkt nødt til at fremlægge, hvad det er, de vil?

Mai Villadsen (EL)
Klimaordfører

"Nu må vi simpelthen til at komme ud af starthullerne på de forhandlinger," lyder det for eksempel fra Enhedslistens klimaordfører Mai Villadsen.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) meddelte søndag, at regeringen lader sit landbrugsudspil - som den tidligere minister Mogens Jensen (S) skulle have præsenteret i november - ligge i skuffen. I stedet vil den skyde forhandlingerne i gang på onsdag med et stort virtuelt topmøde, hvor landbrugs- og klimaorganisationer vil blive inviteret.

0:000:00