Stop brug af plastrør

19/10-04: Elsebeth Gerner Nielsen (RV) spørger, om regeringen vil være parat til at gennemføre et midlertidigt stop for brug af plastrør, som har vist sig at afgive kemikalier over grænseværdien til drikkevandet
Dokumentation
Spørger: Elsebeth Gerner Nielsen (RV)

spørgsmål: Vil ministeren redegøre for, om regeringen vil være parat til at gennemføre et midlertidigt stop for anvendelse af plastrør, som efter de eksisterende undersøgelser har vist sig at afgive kemikalier over grænseværdien til drikkevandet?

Begrundelse: Stoppet skulle i så fald gælde, indtil Miljøstyrelsen har færdiggjort den nyigangsatte undersøgelse af de pågældende rør.

Spørgsmål: Vil ministeren redegøre for de eksisterende alternativer til plastrør i drikkevandsforsyningen?

Begrundelse: En række uafhængige undersøgelser har dokumenteret, at plastrør afgiver kemikalier til drikkevandet. På den baggrund har Miljøstyrelsen igangsat yderligere undersøgelser. Det er spørgerens opfattelse, at det ville være økonomisk og sundhedsmæssigt hensigtsmæssigt at gennemføre et midlertidigt stop for anvendelse af de rør, som i de eksisterende undersøgelser har afgivet kemikalier over grænseværdien til drikkevandet.


0:000:00