Stop for skadelige tatoveringsfarver

KORT NYT: En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen viser, at tatoveringsfarver indeholder kræftfremkaldende stoffer. Miljøminister Ida Auken (SF) vil fjerne de problematiske stoffer i tatoveringsfarver i Danmark og opfordrer samtidig EU til at lave tilsvarende regler.
En undersøgelse af de 65 mest anvendte tatoveringsfarver i Danmark viser, at farverne kan indeholde kræftfremkaldende stoffer. Derfor griber miljøministeren nu ind og fjerner stofferne.

"De farlige stoffer i tatoveringerne skal ud. Det er jo helt almindeligt at have en tatovering i dag, og vi skal ikke have farver på markedet, der kan indeholde kræftfremkaldende stoffer. Derfor vil jeg fjerne farlige stoffer i tatoveringsfarver, der sælges i Danmark," siger miljøminister Ida Auken.

I december sidste år fjernede miljøminister Ida Auken 13 tatoveringsfarver fra danske forhandleres hylder, fordi de kunne forøge risikoen for at få kræft. Men det sikrer ikke forbrugerne mod, at der kan komme nye skadelige tatoveringsfarver på markedet. Derfor skal der være klare regler om, at tatoveringsfarver ikke må indeholde bestemte stoffer i Danmark.

EU må også handle
Undersøgelsen viste, at tatoveringsfarverne importeres til Danmark via internettet. Derfor opfordrer miljøministeren EU til at lave et generelt forbud mod farlige stoffer i tatoveringsfarver.

0:000:00