Studsgaard til Ellemann: Du giver meget af dig selv, men tager ikke dig selv højtideligt

AFSKED: En af dine fineste kvaliteter er selvironi og evnen til også at bede om hjælp, lød det fra departementschef Henrik Studsgaard, da han sagde farvel til nu forhenværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). Læs talen fra departementschefen her.

"For cirka et års tid siden, Jakob, stod vi også her i området og havde ministeroverdragelse, hvor du overtog ministerposten fra Esben Lunde Larsen, og jeg husker meget, meget klart, at du nærmest indledte med at sige, at var der en ting, du ikke lige havde forestillet dig, så var det at takke ja til at blive miljø- og fødevareminister.

Og jeg må indrømme, at jeg aldrig har oplevet noget lignende med en minister, der sådan nærmest med det samme siger, at det der var jeg i hvert fald ikke selv kommet i tanke om – og så ovenikøbet slippe godt fra det. Men det gjorde du! Det tror jeg, du gjorde, fordi du er en gudsbenådet kommunikator. Du er mega dygtig til at kommunikere, så vi alle sammen kan forstå det. Og ikke bare kan vi forstå det, vi kan også huske det, du siger.

Og så er det sådan, at ikke bare kan du tale, du er super dygtig til hurtigt at suge nye ting til dig. Det her er jo et meget fagligt område, hvor der er rigtig meget at lære, hvis man ikke lige har arbejdet med det før, men det der med vandrammedirektivet og navne på mærkelige kemikalier, håndtering af jyske ulve og andet, det fik du hurtigt op under huden og taget til dig.

Login