Troels Lund om nyt klagegebyr: Antallet af åbenlyst grundløse klager vil falde

PLANLOV: En fordobling af klagegebyret for privatpersoner og en firdobling for organisationer bliver med den nye planlov til virkelighed. Samtidig forkortes høringsfristerne for forslag til kommunale projekter. DN kalder det et forsøg på at begrænse klagemuligheden.

Erhvers- og vækstminister, Troels Lunds Poulsen (V), mener, at det kun er rimeligt, at gebyrerne for klagesager hæves. 
Erhvers- og vækstminister, Troels Lunds Poulsen (V), mener, at det kun er rimeligt, at gebyrerne for klagesager hæves. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Frederik Tillitz

Det hævede klagegebyr er et forsøg på at begrænse muligheden for at klage

Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

Et klagegebyr for plansager på 900 kroner for privatpersoner og 1.800 for organisationer og virksomheder.

Sådan står der i aftaleteksten til den nye planlov, der blev vedtaget mellem regeringen, Socialdemokraterne, Konservative og DF. Klagegebyret for alle plansager – såsom klager over landsplandirektiver, kommuneplaner og lokalplaner – er i dag 500 kroner, mens den gennemsnitlige statslige udgift for en klagesag udgør omkring 30.000. De højere skal ifølge aftaleteksten dække en større andel af udgifterne til klagebehandlingen.

"Der skal være en større grad af rimelighed. Jeg er overbevist om, at antallet af åbenlyst grundløse klager vil falde, og det er også det, der er meningen med det," siger Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).  

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00