Veganerpartiets forperson trækker sig

EXIT: Medstifter og forperson for Veganerpartiet Michael Monberg trækker sig som forperson for partiet med øjeblikkelig virkning. Lisel Vad Olsson er ny forperson i partiet. 

Medstifter og forperson i Veganerpartiet, Michael Monberg, er færdig i dansk politik
Medstifter og forperson i Veganerpartiet, Michael Monberg, er færdig i dansk politikFoto: Pressebillede
Jesper Ravnborg

Veganerpartiet et blevet en markant profil færre i organisationen. 

Nærmere bestemt er medstifter og forperson Michael Monberg færdig i dansk politik. Det sker blot få dage efter partiet er blevet officielt opstillingsberettiget og tildelt partibogstavet "G". 

Michael Monberg skriver i et opslag på Facebook, at han giver faklen videre for at få tid til nye projekter, som det politiske arbejde hidtil har stået i vejen for at realisere. 

"Det har været en af de sværeste beslutninger, som jeg nogensinde har truffet, og lige nu føles det måske forkert. Men jeg ved, at timingen er rigtig og der er stærke kræfter til at overtage".

Det har været en af de sværeste beslutninger, som jeg nogensinde har truffet.

Michael Monberg
Medstifter og tidligere forperson i Veganerpartiet

"Det betyder også, at jeg for første gang har muligheden for, med ro i sindet, at fokusere på de ting, som jeg har nedprioriteret for at gøre den her drøm til virkelighed," skriver han i opslaget på Facebook.

Vi gjorde det umulige! Jeg kan ikke beskrive, hvor hårdt det har været at holde gejsten oppe, og samtidig holde til...

Slået op af Michael MonbergTirsdag den 15. september 2020

 

Den nye forperson for partiet bliver i stedet 38-årige Lisel Vad Olsson, der ifølge partiets hjemmeside vil arbejde for 'medfølelse og ansvarlighed for både dyr, jord og mennesker'. Hun er kandidat i Københavns Storkreds. Hun har en fortid som massør og har læst teologi og antropologi på Københavns Universitet. 

Veganerpartiet nåede 6. august de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til folketingsvalg. Partiet har tre mærkesager: dyrerettigheder, folkesundhed og naturen.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Monberg

Dyrerettighedsordfører, Alternativet
akademiuddannelse i ledelse (Copenhagen Business Academy 2014)

0:000:00