Vestager støtter kontroversiel Monsanto-fusion

FUSION: EU’s konkurrencekommissær har givet grønt lys til, at den tyske kemigigant Bayer kan overtage den omstridte fødevarevirksomhed Monsanto.

Med opkøbet af Monsanto bliver den tyske kemigigant Bayer den største frø- og pesticidproducent i verden.
Med opkøbet af Monsanto bliver den tyske kemigigant Bayer den største frø- og pesticidproducent i verden.Foto: Colourbox
Rikke AlbrechtsenSine Riis Lund

Vores beslutning sikrer, at der vil være effektiv konkurrence og innovation på markedet for frø, pesticider og digitalt landbrug også efter fusionen.

Margrethe Vestager
Konkurrencekommissær, EU

Denne fusion er dårlige nyheder for landmænd, vores miljø og fødevaresikkerhed. Landbrugsindustrien er allerede alt for koncentreret, hvilket giver en håndfuld massive virksomheder et jerngreb om fødevareproduktionen.

Bart Staes
Talsperson for fødevaresikkerhed for gruppen De Grønne/EFA i EU

BRUXELLES: På trods af protester fra grønne organisationer og civilsamfundet godkendte EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, onsdag salget af verdens største frøproducent, Monsanto, til den tyske kemigigant Bayer.

Med opkøbet af Monsanto, som også står bag det kontroversielle ukrudtsmiddel Roundup, skabes den største frø- og pesticidproducent i verden.

Derfor stiller Vestager en række krav til Bayer om at frasælge dele af sine aktiviteter, hvor de to tilsammen ellers ville sidde knusende tungt på markedet.

0:000:00