VK skader ikke miljøet mere end SR

En VK-regering skader ikke miljøet mere end en SR-regering. Det konkluderer Danmarks Naturfredningsforening i sin analyse af de seneste syv års miljøpolitik. Både SR og VK er for blide over for landbruget, og flotte intentioner følges sjældent op med politisk handling
Marie Andergren

Det er kendetegnende for de seneste syv år, at der er sat en masse i gang, men at det meste er endt i ingenting

Gunver Bennekou
Direktør i Danmarks Naturfredningsforening
En VK-regering skader ikke miljøet mere end en SR-regering.

Sådan lyder den opsigtvækkende konklusion fra Danmarks Naturfredningsforening i den netop offentliggjorte rapport "Danmarks natur- og miljøpolitik 1998-2004", der har analyseret miljøpolitikken de seneste syv år.

"Det interessante ved evalueringen er at billedet af, at en SR-regering automatisk er god ved miljøet og en VK-regering dårlig ikke holder i virkeligheden. Det er et alt for unuanceret billede," siger afdelingsleder i Danmarks Naturfredningsforening, Thomas Færgeman, til Altinget.

Naturfreningsforeningen har analysereret natur- og miljøpolitikken i perioden 1998-2004. Den periode, hvor der sad den sidste SR-regering samt den første VK-regering. Foreningen har i sin evaluering set på, hvad de to regeringer politisk har gjort i forhold til naturen, landbruget, havet, skoven, planlægningen, klimaet, kemikalierne, affaldet og trafikken.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00