Morten Messerschmidt
 spørger 
Lars Aagaard Møller

Morten Messerschmidt (DF) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard, om svaret på S 604 tilsvarende gør sig gældende for andelen for el

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 165, Spørgsmål 1
Ministeren oplyser i svar på spørgsmål nr. S 604 af 29. februar 2024, at »Med den seneste revision af direktivet for fremme af vedvarende energi (VE-III) bliver oprindelsesgarantier koblet sammen med den konkrete energimængde i den såkaldte Unionsdatabase for VE-brændstoffer fra 2025. Det betyder, at VE-andelen for biogassen via anvendelse af oprindelsesgarantier, vil tilfalde forbrugslandet i stedet for produktionslandet, hvilket ellers har været den hidtidige praksis. De nye regler, der er lavet for at ensrette registreringen af handlen med biogas på tværs af EU, kan medføre et tab af danske VE-andele pga. eksport af oprindelses-garantier for biogas.« Vil ministeren oplyse om svaret tilsvarende gør sig gældende for andelen for el?

0:000:00