Om  
Sara Vad Sørensen
Mette Frederiksen
Martin Rossen

Danfoss ansætter Mette Frederiksens tidligere toprådgiver

Statsministerens tidligere rådgiver, Sara Vad Sørensen, bliver ansat som analysechef i Danfoss.

Mette Frederiksen (S) i selskab med finansminister Nicolai Wammen (S), tidligere særlige rådgiver, Sara Vad Sørensen og forhenværende stabschef, Martin Rossen.
Mette Frederiksen (S) i selskab med finansminister Nicolai Wammen (S), tidligere særlige rådgiver, Sara Vad Sørensen og forhenværende stabschef, Martin Rossen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Sara Vad Sørensen opsagde sidste måned sin stilling som særlig rådgiver for Mette Frederiksen (S), og har nu fundet et nyt job.

Hun tiltræder stillingen som analysechef i Danfoss fra 15. november i år.

Vad Sørensen kommer til at arbejde tæt sammen med Head of Group Communication & Sustainability, Martin Rossen, en anden af Mette Frederiksens tidligere toprådgivere.

"Som analysechef skal Sara, i et tæt samarbejde med Danfoss’ segmenter og regioner, skabe større indsigt og forståelse for den vigtige rolle som energieffektivitet har for den grønne omstilling," lyder det i pressemeddelelsen fra Danfoss.

Tidligere på året oprustede Martin Rossen og Danfoss på Public Affairs og Public Relations-fronten med to nyansættelser, og nu tiltræder altså endnu en markant profil i Danfoss.

Martin Rossen, senior vice president i Danfoss og tidligere stabschef i Socialdemokratiet, udtaler om ansættelsen af Sara Vad Sørensen:

"Sara kommer med stor erfaring, enorm kompetence og et drive, som jeg glæder mig til at se udfolde sig i denne nye rolle. Hun bliver en vigtig tilføjelse til et allerede stærkt hold, der skal skabe større indsigt og inspiration til alle, der ønsker at forstå, hvorfor 40 procent af Paris-aftalens målsætninger kan nås ved hjælp af elektrificering og energieffektivitet." 

Sara Vad Sørensen har de seneste otte år arbejdet for Mette Frederiksen.

Først som ministersekretær i Beskæftigelsesministeriet og siden som personlig assistent i Socialdemokratiet samt souschef for Socialdemokratiets politiske afdeling.

Efter Socialdemokratiets sejr ved folketingsvalget i 2019 blev Sara Vad Sørensen ansat som særlig rådgiver for statsministeren, hvor hun har fungeret siden.

Sara Vad Sørensen er gift med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). 

Se Altingets kortlægning af netværket i Mette Frederiksens socialdemokrati her.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sara Vad Sørensen

Analysechef, Danfoss
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2013)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Martin Rossen

Afgående senior vice president, Danfoss, konsulent
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), MCC (Handelshøjskolen i København 2007)

0:000:00