Dagens overblik: Nye ejendomsvurderinger udskydes atter igen

NYHEDSOVERBLIK: For sjette gang udskyder Skatteministeriet de nye ejendomsvurderinger. SF er klar med et nyt krav til årets finanslovsforhandlinger. Få overblik over dagens nyheder.

Godmorgen og velkommen til torsdagens nyhedsoverblik.

Vi lægger ud med en nyhed om de nye ejendomsvurderinger, som i forvejen er forsinkede. Nu bliver endnu mere forsinkede. Det skriver DR Nyheder. 

Skatteministeriet udskyder atter igen vurderingerne, som de danske boligejere har ventet på i syv år. Det er sjette gang, at det sker.

Oprindeligt skulle de første ejendomsvurderinger være klar i år, men de er nu udskudt til sommeren næste år.

Skatteminister Morten Bødskov kalder forsinkelsen for uacceptabel, men henviser til, at der er behov for ekstern hjælp til at lave mere retvisende vurderinger. Derudover har coronakrisen også været med til at forsinke ministeriets arbejde, tilføjer skatteministeren.

Ny coronahjælp får dumpekarakter af erhvervslivet
Tidlig mandag morgen blev arbejdsmarkedets parter enige med regeringen om en erstatning for lønkompensationsordningen, der skulle hjælpe de virksomheder, som stadig er ramt af coronakrisen.

Aftalen indebar en mulighed for arbejdsdeling således, at ansatte kan gå ned i tid og deles om arbejdsopgaver, mens de får dækket den resterende del af deres løn.

Men den hjælp kom for sent, siger en række virksomheder til Børsen

“Vi vågner ikke op den 31. august og siger: “Hov, forresten skal vi lige planlægge, hvad vi stiller op med de medarbejdere, som er i overskud.” Det er da noget, vi har haft store overvejelser om to uger forinden,” siger Kenn Christensen, adm. direktør i JAI, til Børsen.

SF: DR’s økonomi skal fredes
De næste fem år skal der være ro omkring DR’s økonomi. Sådan lyder kravet fra SF inden årets finanslovsforhandlinger. Det skriver Ritzau ifølge Berlingske

Regeringen har allerede lagt op til, at en del af forhandlingsreserven i dens udspil skal bruges på at rulle planlagte besparelser på DR tilbage. Men SF vil have mere end det. Partiet vil også have afsat 270 millioner kroner til at lave et nyt femårigt forlig for DR.

”Til finansloven skal vi finde penge, som sikrer, at vi ikke sparer yderligere på DR. Og det er vigtigt. Men det er ligeså vigtigt, at man freder DR's økonomi de næste fem år, så de får ro til at lave public service, og så man sikre armslængdeprincippet,” siger SF’s gruppeformand, Jacob Mark, til Ritzau.

R vil bruge statskassen til elbilstøtte
Radikale er klar til at finde penge i statskassen til at få flere elbiler ud på de danske veje. Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Tidligere har partiet haft det udgangspunkt, at elbilerne skulle gøres billigere end normale benzin- og dieselbiler ved at omlægge bilafgifterne. Men nu vil partiet bruge statskroner til at få flere danskere til at vælge den eldrevne bil.

Det skal være billigere at tage det grønne valg og dyrere at træffe det sorte valg. Og derfor er vi også klar til at investere i den grønne omstilling. Så vi kan få den ketchupeffekt, der gør, at det ikke kun er hver tiende bil, der bliver solgt, der er en elbil, siger politisk leder for Radikale Morten Østergaard til Ritzau.

Det sker i dag

  • Klimafolkemødet i Middelfart åbner i dag og løber frem til den 5. september.
  • Klokken 9.00: Instrukskommissionen fortsætter afhøringer
  • Klokken 9.00: Under overskriften 'Stop for højere pensionsalder - 68 er mere end nok' er der i dag stormøde i Odense om pensionsalder.
  • Klokken 10.15: Justitsminister Nick Hækkerup (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) er i dag kaldt i samråd om kritikpunkterne i rapporten fra Europarådets Komité til Forebyggelse af Tortur (CPT).
  • Klokken 12.00: Kulturminister Joy Mogensen (S) er i dag kaldt i samråd i om anvendelse af ordet eskimo.
  • Klokken 13.00: Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er blevet kaldt i samråd om tvangsanbringelser og bortadoptioner af udsatte børn.
  • Klokken 14.00: Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er i i samråd i Sundheds- og Ældreudvalget. Her skal ministeren redegøre for, hvordan han vil sikre alle ældre en værdig ældrepleje.

Forrige artikel Omstridt kinesisk techgigant vil lave tv til danske børn Omstridt kinesisk techgigant vil lave tv til danske børn Næste artikel Ambassadør bliver partner i Rud Pedersen Ambassadør bliver partner i Rud Pedersen