Aftale sender flest psykiatrimillioner til regioner: "Her er den brændende platform"

FINANSLOV: Regeringen og støttepartierne får kritik for at overse socialpsykiatrien i deres prioritering af 600 millioner til psykiatrien på finansloven. Men det er et nødvendigt fundament for at kunne sikre bedre sammenhæng fremover, forklarer Enhedslisten.

Det er helt med vilje, at regeringen og støttepartierne er enige om, at de 600 millioner, der afsættes til psykiatriområdet på finansloven, primært skal bruges på de regionale tilbud. Pengene er nemlig målrettet det område, hvor behovet er størst lige nu, forklarer Enhedslistens psykiatriordfører, Peder Hvelplund.

"Snittet er lagt sådan, at vi i første omgang går ind og giver et akutløft der, da det er i hospitalpsykiatrien, den brændende platform er," siger Peder Hvelplund.

Dansk Psykiatrisk Selskab vurderer, at der lige nu er behov for 400-500 ekstra sengepladser i behandlingspsykiatrien. Størstedelen af de 600 millioner til psykiatrien skal netop bruges på at skabe flere sengepladser og mere personale i regionernes tilbud. Resten af pengene går til retspsykiatrien.

Login