Camilla Hersom bliver ny vicedirektør i Danske Regioner

NAVNE: Camilla Hersom skal være vicedirektør i Danske Regioner. Hersom stillede op til Folketinget for Radikale, men blev ikke valgt ind.

Efter tre år som formand for Danske Patienter skal den tidligere radikale sundhedsordfører Camilla Hersom nu være vicedirektør i Danske Regioner. Det meddeler hun på Twitter.

Som vicedirektør skal Hersom koordinere regionernes fælles interessevaretagelse på sundheds- og socialområdet, ligesom hun får ansvaret for Danske Regioners Center for Sundhed og Sociale Indsatser og herunder sekretariatsbetjeningen af Sundhedsudvalget og Psykiatri- og Socialudvalget.

Hun afløser Katrine Mandrup Tang, som er blevet direktør for Danske Handicaporganisationer. 

Opstillede til Folketinget
Regionernes nye vicedirektør er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har et indgående kendskab til sundhedsområdet fra flere vinkler.

Foruden formandsposten i Danske Patienter har hun været sundheds- og psykiatriordfører for Radikale og formand for Forbrugerrådet Tænk.

Til valget i juni stillede Hersom efter en periode uden for politik på ny op som folketingskandidat for Radikale Venstre på Fyn. I januar tog hun derfor orlov fra Danske Patienter for at kunne stå mere frit i en valgkamp, hvor debatten om en sundhedsreform stod til at spille en væsentlig rolle.

Nye karrieremæssige muligheder
Efter valget, hvor Hersom manglede 530 stemmer for at komme ind, meddelte hun, at hun ikke ville vende tilbage til sin formandspost.

"Jeg ønsker at søge nye karrieremæssige muligheder, som næppe vil være forenelige med en rolle som formand for en stor og vigtig interesseorganisation. Derfor har jeg valgt ikke at vende tilbage efter min orlov, men at trække mig i god og gensidig forståelse med forretningsudvalget i Danske Patienter," sagde Hersom i forbindelse med sin fratrædelse.

Afsøgningen af nye muligheder har nu medført, at Camilla Hersom tiltræder hos Danske Regioner 1. december.

Forrige artikel Trods virak: Fortsat bred politisk opbakning til Medicinrådet Trods virak: Fortsat bred politisk opbakning til Medicinrådet Næste artikel Grønland hæver afgifter på sukker, alkohol og tobak over natten Grønland hæver afgifter på sukker, alkohol og tobak over natten