Ny debat: Hvad er den bedste model for et behandlingsråd? 

TEMADEBAT: Fagfolk har længe efterspurgt et behandlingsråd, og regionerne sendte før jul deres bud på en model i høring. I en ny debat kommer deltagerne med deres holdning til, hvad der skal fokus på i et nyt råd. Se panelet her:

Danske Regioner er kommet regeringen i forkøbet og har sendt sit bud på en model for et kommende behandlingsråd i høring.
Danske Regioner er kommet regeringen i forkøbet og har sendt sit bud på en model for et kommende behandlingsråd i høring.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Får vi den bedste behandling og mest mulig sundhed for pengene, når sundhedsvæsenet gør brug af en ny type knæimplantater, indsprøjtninger med binyrebarkhormon eller robotkirurgi?

Læger og ledere i sundhedsvæsenet har længe efterspurgt et behandlingsråd, som kan vurdere behandlinger og teknologier på samme måde, som Medicinrådet vurderer lægemidler.

I forståelsespapiret, som regeringen og støttepartierne kom frem til efter sidste års folketingsvalg, står der, at regeringen vil nedsætte et behandlingsråd, der "skal være med til at afdække uretfærdig forskelsbehandling af patientgrupper i sundhedsvæsenet og skabe et bedre grundlag for de politiske beslutninger om fremtidige investeringer i sundhedsvæsenet".

0:000:00