Mindeord: Den københavnske cykelentusiast Niels Regner Jensen (73)

Den københavnske cykelforkæmper Niels Regner Jensen er død, 73 år gammel, og i den anledning skriver hans tidligere chef og leder af Københavns Kommunes cykelprogram, seniorrådgiver i Gehl Architects Andreas Røhl mindeord.

Redaktionen

Send ham en tanke ... Der var engang, hvor det ikke var nemt og trygt at cykle i København, engang hvor fancy magasiner og internationale medier som New York Times og BBC ikke kappedes om at sende begejstrede beretninger hjem fra København med billeder af havnebade, cykel- og gangbroer og helt almindelige mennesker på cykel.

Dagens liveable København står på skuldrene af ildsjæle, aktivister, fantasifulde og vedholdende mennesker, der bidrog til at ændre vores by til det bedre. De startede, længe før parker, gode legepladser, cykelstier og rent badevand blev politisk mainstream.

De startede, da en motorvej langs Søerne var en reel mulighed, da planlæggerne hos kommunen var af den klare overbevisning, at en cykelsti på Torvegade og over Knippelsbro, ja, det var da helt umuligt, for så kunne bilerne jo ikke komme frem.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00