Overset detalje i Sundhedskommissionen: Regionerne bør ikke længere tage sig af miljø og kollektiv trafik

Regionerne skal holde sig til at løse sundhedsopgaver og fremover ikke længere håndtere blandt andet jordoprensning og den kollektive trafik. Sådan lyder en af anbefalingerne i stor rapport om ny organisering af sundhedsvæsenet, der efterlader regionerne "dybt forundrede og meget kritiske". 

Regionerne har i dag ansvar for blandt andet jordforurening, klimatilpasning, råstofindvinding og kollektiv trafik. Fremover skal de kun have fokus på sundhed, mener kommission. 
Regionerne har i dag ansvar for blandt andet jordforurening, klimatilpasning, råstofindvinding og kollektiv trafik. Fremover skal de kun have fokus på sundhed, mener kommission. Foto: Henning Bagger/Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Siden eksperterne i regeringens Sundhedsstrukturkommission lancerede sine anbefalinger til en ny organisering af det danske sundhedsvæsen, har debatten især cirklet om forholdene for de hundredtusinder af danskere, der hvert år er i kontakt med sundhedssystemet. 

Men en hidtil ubeskrevet detalje, der findes på side 359 i den over 600 sider lange kommissionsrapport, får nu Danske Regioner til at råbe vagt i gevær. 

Her anbefaler eksperterne i kommissionen, at regionerne, hvis de da overhovedet skal eksistere, fremover udelukkende skal beskæftige sig med sundhedsområdet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024