Regeringen var advaret om EU-slagside ved begrænsning af langtidsparkering

BAGGRUND: EU-Kommissionen har taget et første skridt til en mulig traktatsag om det nye forbud mod langtidsparkering på rastepladser. Regeringen var på forhånd advaret om risiko for EU-indblanding.

1. juli blev det ulovligt at parkere mere end 25 timer på statslige rastepladser ved motorveje. Få uger efter svarede EU-Kommissionen med en åbningsskrivelse.
1. juli blev det ulovligt at parkere mere end 25 timer på statslige rastepladser ved motorveje. Få uger efter svarede EU-Kommissionen med en åbningsskrivelse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der gik kun få uger, fra det nye forbud mod langtidsparkering på de statslige rastepladser trådte i kraft, og til EU’s transportkommissær tog det første skridt i en proces, der kan ende med, at Danmark skal forsvare de nye regler ved EU-Domstolen.

I juli måned modtog regeringen en såkaldt åbningsskrivelse fra transportkommissær Violeta Bulc, som mener, at de danske parkeringsrestriktioner lægger begrænsninger på særligt udenlandske chaufførers mulighed for at udføre godstransport i Danmark.