DEA: Genindfør vejledning for alle

VEJLEDNING: Manglende vejledning om valg af ungdomsuddannelse er skyld i frafald og omvalg. Det mener DEA, der opfordrer til igen at gøre vejledningen obligatorisk for alle folkeskolens ældste elever. Også SF vil arbejde for, at vejledningen igen skal være for alle.
Når de danske folkeskoleelever skal vælge ungdomsuddannelse, er det vigtigt, at de har et godt indblik i de forskellige muligheder. Derfor skal vejledningen igen gøres obligatorisk for alle elever, mener både DEA og SF.
Når de danske folkeskoleelever skal vælge ungdomsuddannelse, er det vigtigt, at de har et godt indblik i de forskellige muligheder. Derfor skal vejledningen igen gøres obligatorisk for alle elever, mener både DEA og SF.Foto: colourbox.com
Per Bang Thomsen

Vi kan se på tallene, at mange ikke vælger rigtigt i første omgang og på den måde får et nederlag. Både i forhold til det økonomiske, for at få flere igennem og for eleverne selv er det derfor vigtigt, at folkeskolen giver dem bedre vejledning i, hvordan de vælger rigtigt første gang.

Lisbeth Bech Poulsen
Ordfører for ungdomsuddannelser, SF

Når Peter, Louise eller Muhammed siger, at de vil begynde på det almene gymnasium efter folkeskolen, er det vigtigt, at de bliver udfordret i den beslutning. Det mener Magnus Balslev Jensen, konsulent i tænketanken DEA, der i et debatindlæg på Altinget | Uddannelse argumenterer for, at selv de "afklarede unge" har brug for at blive udfordret i deres valg af ungdomsuddannelse.

Læs Magnus Balslev Jensens debatindlæg "Er succesen på STX en succes for de unge?" her

For selvom valget er truffet, er det ikke nødvendigvis det rigtige, og derfor bør man ifølge Magnus Balslev Jensen gøre studievejledning obligatorisk igen. De unge ved nemlig ikke særlig meget om ungdomsuddannelsernes muligheder og udfordringer, og mange vælger derfor det almene gymnasium, fordi det er det, de ved mest om.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00