DF frygter regeringens opgør med præstationskulturen: ”Det er en forkert måde at beskrive situationen på”

INTERVIEW: Regeringens opgør med præstationskulturen er "grotesk", ifølge DF's børne- og undervisningsordfører, Marie Krarup. DF vil kæmpe for et øget fokus på fagligheden og ad den vej skabe bedre trivsel i uddannelsessystemet.

En ny politisk sæson i det uddannelsespolitiske landskab venter, og derfor danner Altinget: uddannelse i den kommende tid overblik over partiernes vigtigste prioriteter gennem en række interviews med partiernes ordførere. 

Vi lægger ud med Dansk Folkepartis Marie Krarup, der går i rette med regeringens forståelsespapir og forklarer, hvorfor hun mener, at et øget fokus på fagligheden og karakterer kan styrke elevernes trivsel – og ikke omvendt.

Hvad bliver DF’s vigtigste prioritet på uddannelsesområdet i den forestående politiske sæson?
”Det problematiske i forståelsespapiret set i forhold til gymnasierne er, at de siger, at karaktererne skal fylde mindre i uddannelsessystemet, og at præstationskulturen skal væk. Det, synes vi, er en forkert måde at anskue tingene på. Der skal være fokus på det faglige indhold, og for at have det så er karakterer en god støtte. Når man fokuserer på det faglige, forbedrer man også børnenes trivsel."

Login