Ekspertgruppe sætter arbejde med etnisk opdelte gymnasier i bero

PAUSE: Der kommer tidligst et bud på en politisk løsning af udfordringen med de etnisk opdelte gymnasier, når der er udnævnt en ny undervisningsminister. Ekspertgruppens arbejde er lige nu sat i bero på grund af valget.

Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Konklusionerne skulle egentlig have været præsenteret inden 1. juli. Men på grund af valgudskrivelsen 7. maj, er ekspertgruppens arbejde p.t. suspenderet.

Vores arbejde bliver sat i bero, når der bliver udskrevet valg. Og så bliver der taget stilling til arbejdets videre forløb, når en ny minister bliver indsat.

Rikke Hvilshøj
Formand for ekspertgruppe, der skal se på fordeling af gymnasieelever

Det oplyser Undervisningsministeriet til Altinget.

Fakta
Sådan fordeler man gymnasieelever i dag 
Hvis institutionerne oplever flere førsteprioritetsansøgere, end der er kapacitet til at optage, er det fordelingsudvalgene, som afgør, hvilke gymnasier eleverne skal optages på. Hvert gymnasium fastlægger som udgangspunkt selv sin kapacitet.

Fordelingsudvalgene anvender afstand som hovedkriterium for fordelingen af elever mellem institutionerne. Elever med de korteste afstande mellem elevens bopæl og den søgte uddannelsesinstitution vil blive optaget (med visse undtagelser).

Eleverne har mulighed for at prioritere op til fem gymnasier. Såfremt det ikke er muligt at imødekomme nogen af elevernes prioriteringer, vil fordelingsudvalgene indplacere eleverne på et gymnasium, de ikke har søgt om optag på. Fordelingsudvalgene består af rektorerne fra gymnasierne fra et geografisk område samt en til to repræsentanter for Regionsrådet.

Kilde: Undervisningsministeriet

Formand for ekspertgruppen, tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj, bekræfter.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00