15 procent af de ukrainske flygtningebørn går stadig ikke i skole

Mange fordrevne børn og unge fra Ukraine er stadig ikke integreret i det danske skolesystem. Det kan dog skyldes forhold, som ligger uden for kommunernes og skolernes indflydelse, siger KL's skolechef. Danmarks Lærerforening kritiserer, at en række kommuner overskrider klasseloftet i modtageklasserne.

Mange ukrainske børn er blevet undervist sammen i særlige modtageklasser, men skal den kommende tid sluses ind i almindelige klasser med danske elever. På fotoet ses ukrainske drenge i en modtageklasse på Humble Skole på Langeland i marts 2022.
Mange ukrainske børn er blevet undervist sammen i særlige modtageklasser, men skal den kommende tid sluses ind i almindelige klasser med danske elever. På fotoet ses ukrainske drenge i en modtageklasse på Humble Skole på Langeland i marts 2022.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

"Intet er, som det plejer."

Sådan sagde daværende undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), da hun sidste år skulle forholde sig til håndteringen af et ukendt antal ukrainske børn og unge på vej mod Danmark.

Dengang forventede regeringen op mod 100.000 flygtninge, hvoraf mange ville være skolesøgende børn. Man forudså derfor pladsmangel på skolerne og så stort behov for ekstra lærerkræfter, at ministeren opfordrede lærerstuderende og pensionerede lærere til at stille sig til rådighed.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00