Ingen aftale om brune gymnasier på Riisagers vagt

SAMRÅD: Gymnasierne får ikke en model, der sikrer en mere jævn fordeling af gymnasieelever med udenlandsk baggrund, så længe landets undervisningsminister hedder Merete Riisager. 

Sebastian Risbøl JacobsenMalte Bruhn

Det er en situation, man skal tage efter valget.

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

Der kommer ingen politisk aftale om, hvordan man skal fordele gymnasieelever med udenlandsk baggrund, på denne side af folketingsvalget. 

Det slog undervisningsminister Merete Riisager (LA) fast med syvtommersøm på et åbnet samråd om landdistrikts-gymnasier onsdag.

Merete Riisager har tidligere sagt, at hun vil afvente en ekspertanalyse af, hvordan man kan lave en bedre fordeling af gymnasieelever med udenlandsk baggrund, før hun vil gå videre i sagen.

Dokumentation

Det ved vi om ekspertgruppen
Ekspertgruppen er endnu ikke nedsat, og medlemmerne af ekspertgruppen er ikke endeligt besluttet.

Hensigten er, at ekspertgruppen skal opstille og vurdere konkrete modeller for fremtidig fordeling af elever på de gymnasiale uddannelser.

Forud herfor skal ekspertgruppen gennemføre et analysearbejde, således at nye modeller for elevfordeling hviler på et solidt empirisk grundlag. Analysen skal bl.a. indeholde elementer som den demografiske udvikling, elevsammensætningen i et givet område, elevernes valgfrihed og kapacitetsfastsættelse.

Kilde: Undervisningsministeriet 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00