Riisager afviser forhandlinger om brune gymnasier

SAMRÅD: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) nægter at forhandle fordeling af gymnasielever med udenlandsk baggrund, før stor analyse af problemet er klar. "Sabotage," siger S, der vil forhandle her og nu.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) vil løse problemet her og nu. Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil afvente en analyse af problemets omfang. Foto: Liselotte Sabroe Ritzau/Scanpix.&nbsp;<br>
Integrationsminister Inger Støjberg (V) vil løse problemet her og nu. Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil afvente en analyse af problemets omfang. Foto: Liselotte Sabroe Ritzau/Scanpix. 
Malte Bruhn

"Vi har et godt afsæt for at kunne lave en aftale. Vi er ikke langt fra hinanden. Bare indkald os til forhandlinger."

Er medlemmerne af Socialdemokratiets folketingsgruppe egentlig selv klar til at opgive det frie skolevalg i integrationens tjeneste?

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

Sådan lød den afsluttende opfordringen fra Lotte Rod (R) og resten af oppositionen til undervisningsminister Merete Riisager på et samråd i undervisningsudvalget tirsdag.  

Sammen med integrationsminister Inger Støjberg (V) var hun indkaldt for at svare på, om der er behov for politiske tiltag til at sikre en mere ligelig fordelingen af elever med udenlandsk baggrund på gymnasierne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00