Om  
Martin Lidegaard
Sofie Carsten Nielsen

R forfremmer Martin Lidegaard og ændrer ordførerskaber

Radikale Venstre stiller efter et tumult efterår nu hold til folketingsgruppen. Det byder på nye ordførerskaber og Martin Lidegaard som ny næstformand.

Ghita Nidam Møller

I kølvandet på #Metoo strabadser og Morten Østergaards exit fulgte en række partihopper og internt kampvalg om partiets lederskab mellem Sofie Carsten Nielsen (R) og Martin Lidegaard (R).

Nu ser der ud til at være sluttet fred i Radikale. Den vindende politiske leder Sofie Carsten Nielsen får følgeskab i partitoppen med sin udfordrer Martin Lidegaard som ny næstformand.

Det oplyser Radikale Venstre i en pressemeddelelse. 

Martin Lidegaard vender dermed stærkt tilbage til partiet efter at have stemplet ud af politik efter nederlaget i jagten på partilederposten.

Det betyder samtidig, at Andreas Steenberg bliver "degraderet" fra første til anden næstformand og er derudover politisk og finansordfører.

Et spørgsmål om fornyelse
Grundlæggende forandringsprocesser har været og er Martin Lidegaards fokus og politiske partikrav, hvilket førte til en politisk pause efter kampvalget med luft til tanker om mulige nye politiske veje.

"Jeg skal være ærlig og sige, at fordi jeg så det der enorme behov for fornyelse, var jeg langt i overvejelserne om også at skabe et nyt politisk projekt og et nyt politisk parti," siger han til Politiken.

Hans efterspørgsel er dog blevet imødekommet og hørt af Sofie Carsten Nielsen, der som følge har tildelt ham en ny rolle med ansvar for partiets politiske udvikling og opgave med at forsøge at lave reformer på tværs af alle ordførerskaber.

"Her skal Martin være med til at styrke og udvikle den politiske nytænkning, som dansk politik efter min mening har så hårdt brug for. Vi skal turde tænke nyt," udtaler hun i pressemeddelelsen.

Frem for at kaste sig ud i et nyt parti bliver han derfor i partiet og ser frem til mere dialog med Sofie Carsten Nielsen og folketingsgruppen omkring ny politik.

Martin Lidegaard er foruden næstformand og ansvarlig for politisk udvikling udenrigspolitisk-, forsvars-, rigsfællesskabsordfører og ordfører vedrørende Grønland.

Rokade i ordførerskaber
Udover næstformandsrokaden har folketingsgruppen også besluttet en række ændringer i ordførerskaberne.

Det betyder, at Zenia Stampe er ny medieordfører, Henrik Vinther Olesen er ny ældreordfører og EU-ordfører, Samira Nawa er ny boligordfører.

Rasmus Helveg Petersen bliver ny klima-, energi- og forsyningsordfører.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

Sofie Carsten Nielsen

EU Bio Project Director, Dansk Industri
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

0:000:00