Lækket notat: Sundhedsstyrelsen anbefaler nærhospitaler uden sengepladser

Nærhospitaler skal være uden døgnfunktion og uden mulighed for indlæggelse, ifølge Sundhedsstyrelsens skitse til et fagligt oplæg. Altinget er i besiddelse af oplægget, som er fremsendt til en række centrale aktører. Regeringen vil fremlægge sit forslag om nærhospitaler inden jul.

Regeringen er på vej med et udspil om nærhospitaler. Sundhedsstyrelsen lægger op til, at nærhospitalerne blandt andet kan tilbyde genoptræning.
Regeringen er på vej med et udspil om nærhospitaler. Sundhedsstyrelsen lægger op til, at nærhospitalerne blandt andet kan tilbyde genoptræning.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Hvis regeringen vil etablere nærhospitaler, kan det blive nødvendigt at ændre definitionen af et sygehus. For i øjeblikket defineres et sygehus som et sted, hvor man kan blive indlagt, og det skal man ikke kunne på et nærhospital.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i et ikke offentliggjort notat, der er sendt til Sundhedsministeriet og en række centrale aktører.

Nærhospitaler er et af regeringens valgløfter, som er blevet mødt med skepsis fra blandt andet Danske Regioner og Lægeforeningen. Sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) bekræfter, at regeringen er på trapperne med et udspil om nærhospitaler.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024