Ældre Sagen efterlyser milliarder til hurtigere kompensation for inflation til ældre, arbejdsløse og studerende

Pensionister og andre på overførselsindkomster har lange udsigter til at få genoprettet værdien af deres ydelser oven på de seneste års kraftige inflation. Det vil Ældre Sagen og Enhedslisten ændre. Økonomiprofessor advarer.

I februar var der bred politisk opbakning til at bruge 2,4 milliarder kroner på ekstraordinær inflationshjælp til blandt andet en ekstracheck på 5.000 kroner til et stort antal pensionister. Nu kalder Ældre Sagen på ny hjælp til pensionister og andre overførelsesmodtagere.<br>
I februar var der bred politisk opbakning til at bruge 2,4 milliarder kroner på ekstraordinær inflationshjælp til blandt andet en ekstracheck på 5.000 kroner til et stort antal pensionister. Nu kalder Ældre Sagen på ny hjælp til pensionister og andre overførelsesmodtagere.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er ikke rimeligt, at borgere med de laveste indkomster skal holde for, når regeringen vil holde inflationen i ave.

Det mener Ældre Sagen, som opfordrer regeringen og Folketinget til at holde en ekstraordinær hånd under pensionister og andre overførselsmodtagere.

Det er særligt de grupper, der har kunnet mærke de forudgående års kraftige prisstigninger. Og så er det også blandt dem, man må spejdes længst efter at få genoprettet sin købekraft.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00