Aftale på plads: Sådan vil bredt flertal forbedre psykiatrien i 2024

Et enigt Folketing er blevet enige om en aftale for psykiatrien for 2024, der skal opgradere området. I aftalen er der særligt fokus på børne- og ungepsykiatrien, og så skal trygheden for psykiatriens medarbejdere forbedres. Få et overblik over den nye aftale her. 

Det er et enigt Folketing, der er blevet enige om en ny aftale for psykiatrien i 2024, der skal løfte området. Blandt andet bliver Livslinjen bevares, og så skal børne- og ungepsykiatrien opgraderes. 
Det er et enigt Folketing, der er blevet enige om en ny aftale for psykiatrien i 2024, der skal løfte området. Blandt andet bliver Livslinjen bevares, og så skal børne- og ungepsykiatrien opgraderes. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Bevarelse af Livslinjen, øget tryghed for medarbejdere og mindre tvang. 

Det er blandt de centrale elementer i regeringens nye psykiatriaftale, som sundhedsminister Sophie Løhde (V), flankeret af ordførerne fra aftalepartierne, fredag formiddag præsenterede foran pressen.

Det er samtlige partier i Folketinget, der har indgået en aftale om at løfte psykiatrien i det kommende år med 400 millioner kroner. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00