Altinget blander sport og politik i nyt nichemedie

Altinget Idræt har fokus på idrætspolitik og skal både dække historier fra den store scene og de politiske sportsdiskussioner på dansk hjemmebane.

Old boys-spillere i Karlslunde kunne for nylig begynde træningen igen efter corona-nedlukning. Nu begynder Altinget at skrive om de politiske kampe på og uden for fodboldbanen.
Old boys-spillere i Karlslunde kunne for nylig begynde træningen igen efter corona-nedlukning. Nu begynder Altinget at skrive om de politiske kampe på og uden for fodboldbanen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ninna Gøbel Rønberg

Snart tager en ny niche plads i opstillingen, når Altinget Idræt bliver sendt på banen. 

Det sker 5. maj 2021. Nichemediet bliver det første af sin slags i Danmark:  

"Der er mange stærke medier, som dygtig dækker sporten. Men der er ikke andre med et benhårdt fokus på idrætspolitikken. Vores rolle bliver ikke at dække kampen på banen. Vi dækker kampen mellem beslutningstagerne," siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen. 

Ligesom Altingets andre nicher kommer Altinget Idræt til at følge hele den politiske proces fra udspil til høringsfase og forlig. Mediet bliver også et forum, hvor sportens organisationer og klubber kan føre den politiske debat om dansk idræt, både på amatør- og professionelt niveau.  
 
”Der er masser af politik i sport. Fra beslutningen om at bygge nye fodboldbaner i en kommune til kampen mod doping, matchfixing og hasardspil. Der er politik i, om danske OL-deltagere skal foran i vaccinekøen. Og på den helt store klinge: de store sportsbegivenheder som Tour de France og EM i fodbold, der udfordrer infrastrukturen og lægger beslag på mange offentlige midler,” siger Jakob Nielsen. 

Fra VM i Qatar til kommunalt stadionbyggeri 

Redaktør for Altinget Idræt bliver Rasmus Løppenthin, der tidligere har været redaktør for Altinget Udvikling, og som i flere år har været journalist på Altinget Civilsamfund.

Han fremhæver dansk deltagelse i VM i Qatar 2022 som et af de emner, det nye medie kommer til at dække.  

Fakta

Det er muligt at prøve Altinget idræt gratis og uforpligtende i 14 dage, når Altinget Idræt udsender første nyhedsbrev 5. maj. 

"Den kommende tid vil vi selvfølgelig skrive om den politiske dimension af EM i København, ligesom formandsvalget i Danmarks Idrætsforbund er vigtigt for os. Og så kommer man ikke udenom, at VM i Qatar kan blive den største idræts-politiske game changer nogensinde. Derfor vil vi selvfølgelig dække det intenst, " siger Rasmus Løppenthin. 

"Men vi skriver ikke kun historier fra den store scene. Vi dækker også uro på bestyrelsesgangene i det lille specialforbund eller konsekvenserne af et kommunalt stadionbyggeri," siger han.  

Ud over Altingets klassiske, neutrale journalistik om temaer, der fylder på idrætsområdet, vil det nye nichemedie også skabe overblik gennem kalender- og navnestof og nem adgang til de sager og spørgsmål, der rører sig politisk.  

Stort hold
Med snart 26 nichemedier råder Altinget over Danmarks største redaktion af politiske fagjournalister. Dertil kommer blandt andet et månedligt magasin og en håndfuld podcast om dansk og europæisk politik.

Seneste nichemedie på stammen er Altinget Erhverv, der åbnede i januar. Første nyhedsbrev fra Altinget Idræt udkommer 5. maj 2021. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Rasmus Løppenthin

Redaktør, Altinget Børn og Altinget Ældre
journalistik og filosofi (Roskilde Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024