Om  
Vibe Klarup

Amnesty får ny generalsekretær i Danmark

Vibe Klarup er blevet ansat som ny generalsekretær i Amnesty International Danmark. Hun tiltræder fra en stilling som direktør hos Hjem til Alle.

Vibe Klarup er fra 1. december ny generalsekretær i Amnesty International Danmark.
Vibe Klarup er fra 1. december ny generalsekretær i Amnesty International Danmark.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jon Michelsen

Amnesty International Danmark har fået ny generalsekretær.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Valget er faldet på Vibe Klarup, der tiltræder posten med en bred erfaring indenfor arbejdet med udsatte menneskers rettigheder og leveforhold.

“Der var et stærkt kandidatfelt til stillingen som generalsekretær, men Vibe Klarup skilte sig ud, fordi hun har en bred vifte af netop de kvalifikationer, som vi søgte. Hun er stærk på strategi og ledelse, fortalervirksomhed, og så forstår hun også værdien af at arbejde med frivillige, som brænder for at hjælpe andre,” udtaler Sara Abawi, der er bestyrelsesleder for Amnesty International Danmark, i meddelelsen.

Tiltrædelsen finder sted 1. december, hvor Vibe Klarup skifter Hjem til Alle ud med Amnesty International Danmark. Hun afløser konstitueret generalsekretær Dan Hindsgaul.

Vibe Klarup har været direktør for Hjem til Alle siden 2016. Samtidig er hun formand for Rådet for Socialt Udsatte - en post, hun har bestredet siden 2020.

Derudover er hun bestyrelsesmedlem i Forældrefonden, medlem i Ytringsfrihedskommissionen samt næstformand for Foreningen Folkemødet.

Tidligere har Vibe Klarup været direktør for henholdsvis Danner og Psykiatrifonden samt bestredet formandsposten i Frivilligrådet fra 2012 til 2018.

 

Dokumentation

BLÅ BOG: 

Vibe Klarup

Født i 1969 på Bornholm.

Kandidat i Offentlig Administration fra RUC, 1996

Hun har været fuldmægtig i Socialministeriet, direktør i Danner og Børnepsykiatrifonden og chef for medborgerskab og socialøkonomi i Sønderborg Kommune.

I dag er hun direktør i Hjem til Alle-alliancen og formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Derudover har hun været formand for Frivilligrådet og næstformand på RUC og i Børns Vilkår. 

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vibe Klarup

Generalsekretær, Amnesty International Danmark, fhv. formand, Foreningen Folkemødet
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1996)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024