Borgerforslag om hurtigere regulering af pension runder 50.000 underskrifter

Folketinget skal se på et forslag om, at pensioner fremover skal reguleres med den forventede lønudvikling i stedet for udviklingen to år tidligere.

Pensioner som folkepension stiger, når lønningerne stiger. Reguleringen sker dog med to års forsinkelse. Det vil ældreorganisationen Faglige Seniorer have lavet om på.
Pensioner som folkepension stiger, når lønningerne stiger. Reguleringen sker dog med to års forsinkelse. Det vil ældreorganisationen Faglige Seniorer have lavet om på.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Flere end 50.000 danskere har på få uger skrevet under på et forslag om en ny og hurtigere regulering af blandt andet folkepensionen. Det fremgår af Folketingets hjemmeside borgerforslag.dk.

Forslaget er stillet af fem bestyrelsesmedlemmer i ældreorganisationen Faglige Seniorer med landsformand Mette Kindberg i spidsen.

”Underskrifterne viser, at der er flere end bare os, der synes, det her er et problem. Der er faktisk rigtig mange, der synes det. Nu går vi i gang med at tale med partierne for at søge opbakning til forslaget,” siger Mette Kindberg, der tidligere har været næstformand i fagforbundet HK.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00